de Kruidenkar

Passie voor kruiden

Over ons   

Kruidenkwekerij de Kruidenkar

De Kruidenkar is een gespecialiseerde kruidenkwekerij. Wij kweken inheemse kruiden maar ook kruiden afkomstig uit o.a. Azië, Afrika en Zuid-Amerika.

- Geneeskrachtige kruiden die o.a. gebruikt kunnen worden in de fythotherapie, natuurgeneeskunde,   Ayurveda en TCM geneeskunde.

 - Culinaire kruiden waaronder b.v. ruim vijftig verschillende soorten munt, twintig soorten salie en   nog heel veel meer.

De grote diversiteit aan kruiden maakt de Kruidenkar uniek in Nederland.

                                         Vietnamese koriander

Passie voor kruiden

Mijn passie voor kruiden en mijn grote belangstelling voor ethnobotanie zal er toe bijdragen dat er jaarlijks vele nieuwe soorten kruiden aan het assortiment worden toegevoegd.

Al vele jaren kook ik graag met kruiden. De culiniaire mogelijkheden zijn zijn vrijwel eindeloos. In plaats van zout kan b.v. zoutalant het eten goed op smaak brengen. Kruiden kunnen verwerkt worden in heerlijke maaltijden maar ook in soepen, brood, koek, gebak, hartige taarten, kruidenboter enz.


                       Kaasstengels met rozemarijn, oude kaas en zeezout


Geurplanten

Geurende planten zijn zo bijzonder. Hieronder b.v. zaluzianskya ovata, de nachtfloks. Uit de bergen van Zuid-Afrika (Lesotho). Deze avondgeurende/nachtgeurende plant kan tot max. -5 graden vorst hebben. Heerlijk voor op het terras!

In onze collectie geurplanten proberen wij naast mediterrane en tropische soorten ook winterharde geurplanten op te nemen.


Mediterrane planten en exoten

Veel mediterrane planten en tropische planten hebben ook geneeskrachtige inhoudsstoffen. Daarom passen ze prima in ons assortiment. Bovendien staan ze vaak prachtig op het terras of in de huiskamer.

Euclalyptus


Thuisbezorgen

U kunt de kruiden en geurplanten uiteraard ook online bestellen. Voor meer informatie;

info@dekruidenkar.nl


Melanie van der Liende
 

 

.