de Kruidenkar

Passie voor kruiden

Biologische meststoffen

Voor bemesting van onze kruiden, pelargoniums en geurplanten gebruiken we de organische meststoffen en bio-lijn van DCM. De minigran korreltjes zorgen ervoor dat de voedingselementen mooi gespreid in de tijd vrijkomen gedurende 75 tot 100 dagen voor een rustige, continue groei zonder groei-explosies. Organische meststoffen hebben niet alleen een langere werkingsduur, ze zijn milieuvriendelijk en veilig voor de plant.

Voor sporenelementen voegen we Eifelgold lavameel toe. Lava is de substantie die vrijkomt tijdens een eruptie van een vulkaan. Lava stamt uit het binnenste van de aarde. Het is een substantie die de bodem zeer voedingrijk maakt. Het is de meest vruchtbare grond die er is.

Het hoofdbestanddeel van lava is kiezelzuur. In totaal bevat lavameel 19 onmisbare sporenelementen voor het verrijken van de bodem en het versterken van de plant. Mineralen zoals b.v. magnesium en ijzer zijn beide nodig voor de bladgroenkorrels/chlorofyl van de plant. Lavameel zorgt voor het evenwicht en een afname van het aantal ziekten. Je kunt het gebruiken als bodemverbeteraar in de tuin, als bladbemester, bijmengen in de potgrond of gewoon een schepje strooien bij je plant.  Lavameel is toegestaan in de biologische teelt.

Pelargoniums geven we indien nodig nog extra Epson bitterzout. 100 - 200 gr. per 10 liter. Voor mooie groene bladeren. Natuurlijk magnesiumsulfaat is toegestaan in de biologische teelt.


Biologische meststoffen verkrigbaar bij de Kruidenkar;

- Biologische, organische meststoffen DCM Eco-Mix verkrijgbaar in 25 kg. zakken of per kilo. 25 kg. zak €46,-. 1 kilo €2,50.

- Eifelgold lavameel verkrijgbaar in 20 kg. zakken of per kilo. 20 kg. zak €20,-. 1 kilo €1,75.

- Epson bitterzout verkrijgbaar in 25 kg. zakken of per kilo.


Samenstelling lavameel; siliciumdioxide, aluminiumdioxide, calciumoxide, ijzeroxide, magnesiumoxide, koolstofdioxide, titaandioxide, fosforpentoxide, zwaveldioxide, chloor, kaliumoxide, nutriumoxide, koper, nickel, chroom, zinc, borium, kobalt en selenium.